Hasznos információk az esővízgyűjtő tartály telepítése kapcsán

Számos előnye van az esővízgyűjtő tartálynak, amit elsősorban a nyári hőségben lehet érzékelni. Érdemes többet megtudni az esővízgyűjtő tartály és annak telepítése kapcsán, mivel így egyszerűbb eldönteni, hogy szeretne-e egy ilyen rendszert saját kertjébe.

Esővízgyűjtő tartály telepítése rendkívül hasznos, hiszen ökológiai és költségcsökkentő szempontból is nagyon sok előnnyel jár. A csapadékvíz összegyűjtése elsősorban azért előnyös, mert így meg lehet spórolni a vezetékes víz használatát és az azzal járó komolyabb költségeket. Hosszútávon egy igazán pénztárcabarát megoldásról van szó. Ráadásul ezzel a környezetvédelemhez is hozzájárulhatunk, hiszen fennmarad a víz természetes körforgása, valamint konzerváltak maradnak a talajvízkészletek. Mivel a vezetékes vízhez képest a talajvíz sokkal lágyabb, ezért a növények számára is jobb választásnak bizonyul. Számtalan tanulmány megerősítette, hogy a csapadékgyűjtőkben található esővíz számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Az esővíz-hasznosító rendszer központja a földalatti tartály. A sunikft.hu webáruházban a két legnépszerűbb típus a Cristall és a Columbus tartályok.

A Cristall földalatti esővízgyűjtő tartályok 1600 és 2650 literes méretekben elérhetők. A Columbus tartályok pedig 3700, 4500, 6500 és igazán nagy, 9000 literes méretekben is kapható. Érdemes egy túlfolyó szifonnal is felszerelni a tartályt, ugyanis ennek köszönhetően a felesleges víz egy szikkasztó rendszerbe vagy a csatornarendszerbe tud távozni. A tartályfedél zárja le az esővíz tartályt a talaj felszínétől. A szűrő rendkívül fontos, hogy a szennyeződések ne jussanak be a tartályba. Bármilyen alkatrészre, felszerelésre van szüksége az esővízgyűjtő tartály telepítéséhez, a sunikft.hu webáruházban biztosan megtalálja, amit keres!