Ilyenkor segít a páramentesítő készülék

A párátlanítók úgy szabályozzák a helyiség páratartalmát, hogy eltávolítják a felesleges nedvességet a levegőből, ezáltal olyan életkörülményeket teremtve, amelyek nem kedveznek a poratkáknak, penészgombáknak és más allergén szervezeteknek. De hogyan működik a párátlanító? Mi az a mechanizmus, amely lehetővé teszi a párátlanító számára, hogy a levegőből gáz formájában nedvességet vegyen fel, és folyékony vízként távolítsa el?

Ilyenkor segít a páramentesítő készülék, tehát keresse fel weboldalunkat a fisherklima.hu-t és itt megtalálhatja majd a teljes kínálatot és az árakat is ha érdekelné egy ilyen szuper készülék.  Noha két elsődleges módszer lehetővé teszi a párátlanítók számára, hogy eltávolítsák a nedvességet a levegőből, ebben a cikkben a hűtőközeg-alapú párátlanítókra összpontosítunk-ezek a legnépszerűbb párátlanítók. Tehát hogyan működik a párátlanító? A hűtőközeg-típusú párátlanító mechanikája valójában nagyon egyszerű. Észrevette már, hogy forró napon nedvesség képződik a hideg pohár víz külső oldalán? Ez a páralecsapódás, és ha már ezt tudja, sokkal könnyebb megérteni a párátlanító működését. A szobai párátlanítók, mint például a fisher párátlanítók, ugyanúgy működnek, mint a légkondicionálók – a meleg, nedves levegőt egy ventilátor szívja be a párátlanítóba.

A nedves levegő ezután átmegy a párátlanító hűtőközeggel hűtött tekercsén, és a levegőben lévő nedvesség lecsapódik a gépen lévő tekercsekre. De miért? A jeges vízhez hasonlóan a tekercsek hidegebbek, mint a közvetlenül körülöttük lévő levegő. Ahogy a levegő lehűl, csökken a nedvességtartó képessége, és ha a levegő több nedvességet tartalmaz, mint amennyit el tud tartani, akkor ez az ismert kondenzátum képződik. További részletekért nézzen be a fisherklima.hu weboldalra.