Kinek jó a dupla ágyneműhuzat 200×220 cm mérete?

Egy új ágyneműhuzat a hálószoba hangulatát képes megváltoztatni. A dupla ágyneműhuzat pedig olyan kényelmet ad, mint semmi más. Az ágyneműhuzat használat, valamint annak minősége egyáltalán nem mindegy, hisz napi 7-8-9 órát töltünk az ágyban pihenve. Eredetileg az ágyneműhuzat funkciója az volt, hogy megvédje a paplant és a párnát a portól, a szennyeződésektől.

Mára ez annyiban változott, hogy a stílusosság is főszerepet kap. Amikor ágyneműhuzat garnitúrát vásárolunk, lényeges szempont a szín és a minták is, hogy milyen hangulatot teremtünk velük a hálószobában.

Az ágyneműhuzatok méretében bár nem sok változat van, mégis lényeges szempont. Hazánkban két standard méret van: egyszemélyes és kétszemélyes ágyneműhuzat. Az egyszemélyes ágyneműhuzat 140×200 cm paplanhuzatos, a kétszemélyes ágyneműhuzat 200×220 cm paplanhuzatos. A kétszemélyes ágyneműhuzat elterjedt neve, dupla paplanos ágynemű, vagy páros ágynemű. A párok használják elsősorban, mert a nagy paplan alatt ketten is elférnek, de vannak olyanok is, akik egyedül szeretik birtokolni a hatalmas paplant. A 200×220 ágyneműhuzat a nagy, kétszemélyes ágyakhoz ideális, illetve a kihúzható kanapékhoz. Egyszemélyes ágyon viszont kényelmetlen használni, mert egyik oldala lecsúszik az ágyról. A nagy ágyakon azonban olyan kényelmet ad, amit az egyszemélyes, 140×200 cm ágyneműhuzat nem biztos.

Ágyneműhuzat
Ágyneműhuzat

A dupla paplanos, 200×220 cm ágyneműhuzat szerencsére mindenféle anyagban kapható, mint a többi ágyneműhuzat. Flanel, krepp, pamut, de még szatén ágyneműhuzat is beszerezhető kétszemélyes változatban is. Mindenki, igényeihez szabottan tud választani olyan anyagú ágyneműhuzatot, ami az évszakokhoz is igazodik. Nyáron szeretjük a krepp ágynemű huzatokat és a szatén ágyneműhuzat garnitúrákat is, a flanel ágynemű inkább a hidegebb hónapokhoz, a pamut ágyneműhuzat pedig egész évben ideális.

A 200×220 ágyneműhuzat inkább a felnőtteknek jó választás. A kisgyermekeknek kényelmetlen a nehéz súly alatt aludni, nekik az életkorukhoz megfelelő méretet vásároljuk.

A dupla ágyneműhuzat 200×220 cm paplanra való. Sokkal szebb az ágyon egy hatalmas paplan, mint két kicsi, főleg akkor, ha nem szoktál beágyazni reggelente. Ha még nem próbáltad, vásárolj egy nagy, kétszemélyes paplant és egy dupla paplanos ágyneműhuzat garnitúrát. Ezek 6 részes szettben kaphatóak, 2 párnahuzattal, 2 kispárna huzattal, 1 lepedővel és 1 paplanhuzattal. Teljes kényelemben érezheted magad vele minden éjszaka nyáron, télen, egész évben.

A páros ágyneműhuzat, a kétszemélyes ágyneműhuzat stílusos mintákkal és színekkel beszerezhetőek, határ a csillagos ég, ami a kínálatot illeti. Próbáld ki!