Mire jó a kettőstömegű lendkerék?

A kettőstömegű lendkerék egy igazán fontos alkatrésznek bizonyul, amely arra szolgál, hogy megakadályozza a motor rángatásának az átadását a kuplungon keresztül a hajtásláncnak, és ezzel lehetővé teszi azt, hogy a gépjármű finoman és rángatásmentesen járjon.

Kettőstömegű lendkerék a legjobb minőségben és a legjobb áron megvásárolható. Amennyiben a legjobb alkatrészt szeretné megvásárolni a járművébe, akkor keressen fel bennünket a weboldalunkon. Főként a dízel motorok esetén nagyon fontosak ezek az alkatrészek, ugyanis azokról elmondhatjuk, hogy kevésbé finoman járnak, mint a benzines társaik és ennek függvényében több rezgést okozhatnak, illetve a nyomatékuk is nagyobb. Viszont ma már egyre több benzines motor esetén is megtalálható ez az alkatrész. Amennyiben ez az alkatrész meghibásodásra kerül, akkor sajnos számolnunk kell azzal, hogy ez igen drága mulatság lehet. Ez igen komoly gondot okozhat, ugyanis egy kettőstömegű lendkerék komoly beruházásnak bizonyul még, akkor is, ha egy sokkal olcsóbb utángyártott alkatrésszel is megelégszünk.

Nagyon költség annak függvényében állhat fenn, hogy ilyenkor nem csak a kettőstömegű lendkerék cseréjére, de a teljes kuplungcserével is számolnunk kell. Amely attól függetlenül, hogy milyen márkáról beszélünk akár több száz ezres tétel is lehet. Amennyiben azt észleljük, hogy kopog, akkor már szinte biztosak lehetünk benne, hogy baj van. A kettőstömegű lendkerék meghibásodása eleinte nem mondható feltűnőnek, ugyanis csakis akkor észlelhető kisebb mértékű kopogás, amikor leállítjuk a gépjárművet. Menetközben ilyen jellegű probléma nem észlelhető esetleg csak annyi, hogy nagyobb a rázkódás. A lendkerék felépítése úgy néz ki, hogy egyszerűen elfelezték, majd a két tömeg közé pedig rezgéscsillapító és rugózó elem került.

Vélemény, hozzászólás?