Padlómelegítés tudnivalók mellébeszélés nélkül

Meglepő, de a mai napig vannak olyanok, akik ódzkodnak a padlómelegítéstől, aminek oka leginkább a számos tévhit, ami még mindig a köztudatban kering. Mi most ezeket igyekezzük eloszlatni.

A padlómelegítésről bővebb információkat itt érhet el. A padlófűtés ma már egyáltalán nem számít újkeletű dolognak, azonban még mindig tévhitek keringenek róla, például, hogy drága a kialakítása, valamint a fenntartása sem olcsó. Mióta széleskörben elterjedt, azóta az előbbi állítások pláne nem állják meg a helyüket. A padlófűtésről érdemes tudni, hogy egy vizes rendszer, ami más fűtési rendszerekkel is összeköthető. Ami igazán pozitív vele kapcsolatban, hogy kellemesebb közérzetet biztosit, mint egyéb tüzelési formák. Egy radiátoros rendszer esetén 70-80 Celsius fokos vízre is szükség lehet, hogy átadja a szükséges hő mennyiséget. Míg a padlófűtés esetén a 40-50 Celsius fokos víz is elegendő. További előnye, hogy helytakarékos, így nem kell figyelembe venni a bútorok elhelyezése során, vagyis jobban ki lehet használni a teret.

További tévhit, amit a kritikusok gyakran említenek, hogy felkeveri a port, amire a válasz, hogy nem jobban, mint egyéb fűtési rendszerek. Padlófűtést tekintve a csempe a legjobb választás, mivel az sokáig magában tartja a hőt. A padlómelegítés nagy méretű hőleadásra képes, vagyis viszonylag rövid idő alatt tudja felmelegíteni az adott helyiséget. Elsősorban olyan családok számára ideális választás, ahol a gyerekek gyakran másznak vagy leülnek a padlón. A padlófűtés ma már nem számít újkeletű dolognak, mégis a mai napig megállja a helyét és sok otthonba kifejezetten ajánlott. Nem csak költséghatékony, de egyben praktikus fűtési alternatíva, ami rendkívül kényelmessé teszi a mindennapokat.

Vélemény, hozzászólás?