Pontosan milyen témaköröket is dolgoz fel az aranykalászos gazda tananyag?

Egy új szakma megválasztása mindig roppant nehéz feladat, így aztán nem ritkán hosszú hónapok, sőt évek gondolkodása előzheti meg ezt a lépést. Kardinális kérdés megtalálni azt az irányzatot, ahol nem csak könnyedén el tudunk majd helyezkedni, de lehetőségünk lesz a folyamatos fejlődésre is. A mezőgazdasági és erdészeti ágazat ebből a szempontból is remek alternatívát jelent.

Amennyiben gyors sikerélményre vágyunk, akkor az aranykalászos gazda néven futó kurzus mellett érdemes letenni a voksunkat. Különösképp jó választást jelent ez a tanfolyam azoknak, akik földet örököltek – és nem kívánják azt bérbe adni -, vagy épp a fiatal gazda pályázaton szeretnének részt venni. Ahhoz ugyanis, hogy önállóan, például őstermelőként dolgozhassunk, illetve tenderekre nevezhessünk be, szakmai végzettséggel kell rendelkeznünk. Az aranykalászos gazda bizonyítvány ugyanis akár másfél-két hónap leforgása alatt is megszerezhető, sőt, ha az előzetes szintfelmérésen jól teljesítünk, akkor ez az idő még tovább rövidíthető.

Joggal merülhet fel persze a kérdés, mégis mennyire nehéz az aranykalászos gazda tananyag elsajátítása. Ez főleg abban az esetben kulcsfontosságú, ha a tanulás mellett teljes állásban dolgozunk. Nos, a jó hír, hogy bár a kurzuson minden, mezőgazdasággal és állattartással kapcsolatos témakört érinteni fogunk, az egymásra épülő ismeretanyagok rendkívül egyszerűen megtanulhatók. Ennek köszönhetően az aranykalászos gazda szakképesítés megszerzése szinte senkinél nem jelent különösebb kihívást. Mielőtt azonban beiratkoznánk, feltétlenül nézzük meg, milyen előfeltételei vannak a részvételnek. Rendelkeznünk kell ugyanis megfelelő jogosítvánnyal, valamint azt se felejtsük el, hogy az online is elérhető aranykalászos gazda tananyag nagy segítséget jelenthet az előzetes felkészülés során.