VPS – villámgyors és biztonságos tárhely

A virtuális privát szerver, más néven VPS, elszigetelt, virtuális környezetként működik egy fizikai szerveren, amelyet egy felhő- vagy webtárhely-szolgáltató birtokol és üzemeltet. A VPS hosting virtualizációs technológiát használ egyetlen fizikai gép felosztására több privát szerverkörnyezetre, amelyek megosztják az erőforrásokat.

VPS igényelhető az awh.hu weboldalon méghozzá a lehető legjobb árakkal, tehát nem kell messzire mennie, keressen fel minket és mindent megtudhat rólunk. Annak ellenére, hogy egy fizikai szervert megoszt más felhasználókkal, a VPS egy dedikált szerver hosting környezetet szimulál. A tárhelyszolgáltató hipervizort – egy virtuális réteget – telepít a fizikai szerver operációs rendszerének (OS) tetejére, amely azt virtuális rekeszekre osztja. Ez a réteg lehetővé teszi, hogy minden egyes rekesz saját operációs rendszert és szoftvert futtasson, lehetővé téve az egyes környezetek egymástól független működését. Annak ellenére, hogy technikailag megosztja az erőforrásokat más felhasználókkal, az erőforrásai garantáltak. Ön egy meghatározott összegért fizet, amely a VPS-hez van hozzárendelve, és nem használható fel másik fiókra. A virtuális magánszerver és a dedikált szerver közötti különbségek megértéséhez fontos először megérteni az elérhető webtárhely-szolgáltatások különböző típusait.

A megosztott tárhely az, amikor több felhasználó osztozik egyetlen fizikai szerveren és annak összes erőforrásán. Ön azonban nem rendelkezik meghatározott mennyiségű erőforrással, ami azt jelenti, hogy webhelye számítási teljesítményét és memóriáját más felhasználók igényei befolyásolhatják. A dedikált tárhely viszont egy teljes fizikai szervert biztosít, és minden erőforrása kizárólag az Ön vállalkozása számára van fenntartva. Teljes irányítást kap minden felett, a hardvertől az operációs rendszeren át az egyedi szerverszoftverekig. Amennyiben többet tudna meg erről, nézzen be az awh.hu-ra.